Hodi’s pumpkin fest 2023

“Hodi’s pumpkin fest” cum îi găsiți pe Facebook sau “Festivalul dovleaculului”, cum este intitulat în afiș, își așteaptă vizitatorii și în weekendul viitor în Localitatea Mailat, din Județul Arad. Pentru a nu omite eventuale întrebări, vă las aici și afișul lor, permițându-mi doar să completez pe alocuri, unde e cazul.

Accesul la festival este facilitat încă de la intrarea în sat cu ajutorul unei sperietoare de ciori cu indicații clare asupra direcției de urmat pentru a ajunge la îndrăgitul festival. Drumul este susținut în continuare de alte indicatoare tematice. Spre deosebire de alte evenimente de acest gen, mult mai greu accesibile, aici atenția la detalii se observă si se laudă, pardon.. Se Aplaudă! Bravo pentru organizare!

Accesul în cadrul festivalului constă în achiziționarea unui dovleac/cuplu sau familie iar prețul acestuia este de 20 de RON. Desigur, pentru a nu vă îngreuna timpul petrecut la ei, dovleacul îl puteți lua la plecare.

Și de aici, dacă vremea ține cu voi:

  • Vă puteti fotografia in diverse cadre de poveste
  • Vă puteti delecta cu diverse preparate culinare tematice, unele doar în formă unui dovleac, iar altele care conțin dovleac (cum e plăcinta cu dovleac sau faimosul pumpkin spice latte). Pentru amatorii mai împătimiți ai acestui gust, se poate cumpăra chiar și dovleac copt. Personal, am baut primul latte de acest gen și surprinzător, chiar mi-a plăcut gustul. Este perfect în armonie cu anotimpul atât de blamat din cauza ploilor, a zilelor mai scurte și a melancoliei specifice toamnei. De fapt, sunt chiar plăcut surprinsă de faptul că noi, ca popor, am reușit cumva să combatem cele înșirate mai sus cu fel si fel de activități tomnatice. Felicitări încă o dată pentru inițiativa unui astfel de festival și felicităm și participanții numeroși!
  • Nu în ultimul rând, pentru că poate lor le este cel mai destinat, în cadrul festivalului există fel si fel de jocuri pentru copii realizate cu dovleci (de ex. Nu te supăra frate), o zonă acoperită unde se pot picta dovleci de către cei mici, un labirint creat din baloți de paie (ceva foarte nou pentru generația nouă)
  • Am omis, dar ma corectez de îndată, să mentuinez prezența producatorilor locali in cadrul festivalului. I-am amintit mai sus la preparatele culinare, dar din păcate nu le-am retinut numele. Stiu doar ca este sigur prezentă cofetaria din Localitatea Vinga, mai sunt cei cu lavanda, mierea bio, flori sub diverse forme (fie ele în starea lor naturală, în ghiveci, fie sub forma unor aranjamente florale tematice). Aici, daca le știți numele complet, sau daca am omis pe cineva, vă rog să ma ajutați să completăm articolul.

Vă aștept cu drag în sesiunea de comentarii de mai jos! Felicitări încă o dată tuturor și multumim că ați dat viață acestui concept viu colorat! 🎃

Leave a Reply

Your email address will not be published.