Have a holly jolly Christmas – Part 2 (Vizita la Castel)

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Am avut în județul Arad un weekend de poveste, și îl numesc astfel pentru că este primul an în care Castelul Regal de la Săvârșin a gazduit Târgul de Crăciun.

Am ajuns din păcate undeva aproape de finalul acestuia, duminica după-amiaza, dar exact la momentul potrivit încât să ne putem bucura de prezența Dubașilor de la Săvârșin, de la Julița, din apropierea Făgetului. Imi cer scuze pentru că nu am reținut numele celorlalte grupuri de colindători din această seară, dar le mulțumim din suflet pentru că duc tradiția mai departe, cu alte cuvinte păstrează identitatea poporului român.

Tot în cadrul Satului Regal, ne-am putut bucura de căsuțe cu produse ale producatorilor locali, de diverse băuturi calde care să facă frigul mai suportabil, dar și bradul împodobit sau alte decorațiuni specifice Crăciunului care au creat niste cadre foarte frumoase pentru fotografii.

Din păcate accesul în curtea castelului nu a fost permisă, dar recunosc că fotografia de mai jos m-a făcut să vin aici, fără să stau pe gânduri. Când am aflat și de Târgul de Craciun, decizia a fost ca și luată.

Și chiar dacă în curte nu am putut să intrăm, ne-am vârât nasul precum copiii mici prin gardul de la intrare, la castelul frumos impodobit de Sfânta Sărbătoare a Crăciunului. De fapt poarta în sine a fost foarte râvnită, datorită celor două coronițe frumos decorate care au creat niște cadre foarte frumoase.

Castelul Regal Săvârșin – Crăciun 2023

Nu înainte de a părăsi incinta Satului regal, trebuia neapărat să pășim și în atmosfera de sarbatoare foarte frumos conturată în cardul magazinului de suveniruri.

Iar ca de fiecare dată, vizita la Castel nu se poate încheia decat cu o vizită la Casa Ceaiului, cea mai buna idee pentru zilele reci, de iarnă, unde ne putem bucura de o bautură caldă si o atmosferă foarte primitoare.

Casa Ceaiului Castelul Regal Săvârșin

Încheiem scurtul articol, cu un zâmbet larg pe buze, cu bucuria de a retrăi atmosfera autentică de Crăciun, cu mulțumire pentru ducerea mai departe a tradițiilor, dar mai ales cu mulțumiri Majestății Sale Margareta și Principelui Radu pentru deschiderea manifestată în acest an. Vă dorim multă sănătate, sărbători fericite și pline de împliniri sufletești!

Leave a Reply

Your email address will not be published.