Have a holly jolly Christmas – Part 3 Bucuresti ❤️

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Aș zice că am păstrat ce e mai bun pentru sfârșitul articolelor cu teme de Crăciun, dar dacă vremea ține cu noi, poate dăm o tură si pe la târgul din orașul natal, să vedem, să gustăm și sa ne fotogragiem cu decorurile craciunistice.

Până atunci, vă informez cu cea mai mare bucurie in suflet, ca după câțiva ani de mers la Viena, Praga, Karlovy Vary, chiar si Bratislava, Budapesta, NICĂIERI NU E CA ACASĂ. Acasă la Arad, acasă la București, acasă la Grăniceri, sensul de acasă l-am atribuit nu degeaba României. Și spun asta cu o foarte mare convingere, pe cât este de blamată, pe atât este de frumoasă această țară.

Haideți să mergem deci ACASĂ la București.

Nu știu alții cum sunt, dar eu cand dau de indicatorul acesta, îmi vine să țopăi ca un ieduț. :)) Bine, bine, știu cum sunt alții, știu că privesc cu groază traficul care îi așteaptă, dar poate văzându-mă în extrema cealaltă, mai salvăm câțiva neuroni arși și mai descrețim frunțile.

Trecând la parcursul zilelor petrecute aici, o să menționez încă o dată locația cu cele mai bune coaste din București, Suzana Ribs & Wings. Cu o rezervare făcută în prealabil, pentru a evita orice obstacol ar putea sta in fața posibilității de a lua cina la ei, dar si cu câțiva mii de pași făcuți pentru a balansa masa copioasă care urma să vină, iată-ne la fața locului.

Nota 10/10 pentru servire, gust și atmosferă. Se observă atenția la detalii, dar și creativitatea de care au dat dovadă atunci când au decorat acest superb local. O să vă pomenim mult și bine (promovăm într-un limbaj autohton) și o să vă trecem pragul ori de câte ori avem ocazia. Până atunci, va mulțumim și vă dorim mult succes pe mai departe! Să faceti multe burtici fericite!

Iar pentru că timpul petrecut la capitală a fost relativ scurt, am comasat cât am putut atracțiile pe care ne doream să le vizităm. Cum vremea era încă tânără (undeva pe la 20:00) am luat un bolt până la Targul de Craciun de la Hala Laminor.

Sub numele de “Laminor winter wonderland” am apreciat cel mai mult faptul că s-a oferit posibilitatea vizitatorilor de a petrece timp atât înăuntru cât și afară, ceea ce pentru friguroși e un mare plus. Avem decoruri foarte frumoase atât la interior cat si la exterior, zone special create pentru copii cu diverse activități (de la pictat, fotografiat cu Moș Crăciun, tobogane imense gonflabile, clasicul carusel), zone de unde puteți cumpăra niște decorațiuni de Crăciun minunate (dar pentru asta mergem undeva unde e si mai frumos, mai târziu), nelipsitele zone de food court, și la interior, și la exterior, dar și o zonă separată pentru concerte (Parcă le prinsesem pe Nicole Cherry si pe Antonia). Ai auzit Andreea?

Laminor Winter Wonderland

Per total, nu știu să vă spun de ce, poate din cauza noului (sunt foarte deschisă mereu către ce e nou), adică a conceptului de a avea și un targ în interior, acesta rămâne târgul meu de Crăciun preferat din 2023.

Ziua 2 am început-o la locația mea preferată din punct de vedere al decorațiunilor de Craciun, Casa Miței Biciclista. Și cum îmi place întotdeauna să îmbin ceva educativ cu clasicele mele locații instagramabile într-un city break, era musai să mergem la expoziția realizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea Monicăi Lovinescu, “Vocea care ni s-a dat”.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Ma bucur enorm că am ales sa mergem la această expoziție, și mă bucur mai ales pentru că am ales varianta ghidată. Este o istorie relativ recentă despre care nu învățăm din cărți, care nu a ajuns încă în manualele de istorie. Totuși am rămas și cu un gust amar creat de un prezent la fel de nedrept, sau poate este doar o confirmare a cenzurii care se păstrează și in zilele noastre, dar deghizată în unele forme mai “prietenoase”.

Iar despre exteriorul acestei case… Doar cuvinte de laudă! Consider că este mult mai frumoasă clasicele cladiri împodobite din marile capitale ale Europei, iar imaginile îmi stau drept martori.

Casa Mița Biciclista 2023

Continuăm cu o altă locație decorată cu tema de Crăciun, această cafenea foarte frumos decorată și numai bună de imortalizat. Îmi pare rău că timpul a fost limitat și nu am putut să ne bucurăm și de o cafea aici.

Haideți să trecem la cel mai cel loc din București în această perioadă, la cel mai Craciunistic și inedit decorat, Atelier florens.

Atelier Florens, Decembrie 2023

De-a dreptul superbă povestea acestui loc, dar nu o să v-o spun aici, ci o să vă incurajez să o căutați chiar voi. Eu o să spun doar că sunt impresionată de rezultatul unui antreprenor român, de ambiția, de creativitatea și de emoția pe care o transmite această locație. Mirosul de brad te întâmpină încă de la intrarea în curtea locației, iar de aici, totul devine o frumoasă poveste de Crăciun. Practic, nu aveam cum să plecăm cu mâna goală de la ei. Mulțumim pentru primire și pentru cuvintele frumoase adresate. Mulțumim pentru Crăciun!

Iar dacă vă face cu ochiul tărâmul bomboanelor, cei de la Maison Dadoo s-au împodobit într-un mare fel, alături de celelalte florarii din capitală.

Maison Dadoo, Decembrie 2023

Încheiem articolul cu probabil cel mai vizitat targ de Crăciun din București, cel din Piața Constituției.

1 Decembrie 2023

Recunosc că principalul motiv pentru care am venit aici, nu e târgul in sine, ci sunt cei mai buni burgeri din lume, cei de la Smokin’ Pig. Iar daca tot au venit la acest târg, să știți că s-au și pregatit temeinic. Puteți devora 2 variante de Craciun ale delicioșilor burgeri (în ediție limitată), Grinch burger sau Santa burger.

Am fost la fel de încântată ca și prima data când am gustat burgerii lor. Mă bucur ca i-am reîntâlnit aici si le doresc multă baftă pe viitor! Sunteți cei mai buni in materie de burgeri!

În speranța că sarbatorile vă găsesc exact acolo unde vă doriți, lângă cine vă doriți și că moșul vă va aduce tot ce vă doriți, vă urez să aveti parte de multă liniște, căldură sufletească, multă odihnă, surprize plăcute și momente demne de amintit peste ani! Crăciun fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.