Nu avem timp

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Trăim într-un secol în care pare ca timpul se comprimă. În funcție de activitățile întreprinse, timpul zboară într-o mai mică sau mare măsură. Totuși cum facem față?

Prioritizăm

Orice decizie am lua, trebuie să atingem pricipalele sarcini astfel încât cele cu adevărat importante (cele care nu pot suferi amânări) să fie realizate cu prioritate. Legat de prioritățile astea, excluzând cazurile în care o programare/ un eveniment nu poate suferi amânăre, aș sugera să vă puneți pe voi pe primul loc. Astfel puteți ajunge așa:

și nu, nu e nimic de dragul pozelor. Așa sunt eu mai mereu, zâmbitoare.

Ignorăm negativismul

Am dezvoltat o abilitate în ultimele luni care m-a scutit de multe bătăi de cap. Băi frate, chiar nu putem trai fericiți și mai ales în armonie unii cu alții? Și dacă răspunsul e nu, am eu soluția, e ignoranța.

Oricât de superficial ar suna, vă ajută în foarte multe cazuri să ignorați prostia/invidia/răutatea din jurul vostru. Pe mine dacă cineva ma supără în vre-un fel, evit absolut orice conflict, adicăăă… evit existența persoanei din jurul meu complet. ?

Suferi de lipsă de importanță? Dute și joaca la altă poartă. Aici e cu floricele, zâmbete și mult roz. Căci de ce nu? #casafiebine

Ne facem timp pentru noi

În cele mai aglomerate perioade în care timpul nu ne ajunge nici pentru somn, vara (când românii nu dorm), trebuie sub o anumită formă sau alta să avem grija și de noi.

Fie că apelăm la ajutorul saloanelor care ne ajută în materie de îngrijire personală, a shoppingului online care ne scutește de alergat prin magazine sau a aplicațiilor cu ajutorul cărora ne plătim facturile, aș sugera sa lucrați puțin și la interior. Trebuie recuperate și orele nedormite, trebuie citită și cartea care sta pe noptieră de săptămâni uneori, trebuie să ne facem cumva timp și pentru activitățile care ne fac bine pe interior. Așa se explică bucuria mea când vad un cer plin de steluțe, se întâmplă rar, dar din când în când mai îmi bucur și eu suflețelul.

Oricât de banal ar fi articolul de mai sus, cred cu convingere că dacă se respectă cele 3 reguli de mai sus, stilul de viață foarte încărcat poate fi trăit și cu bucurie, fără a considera totul o corvoadă.

Să fim deci mai fericiți!

19 thoughts on “Nu avem timp

  1. Si eu am inceput de ceva vreme sa imi vad strict de treaba mea si sa nu ma mai preocup de ce parere are lumea despre mine, si etc. Oricum, este imposibil sa poti multumi pe toata lumea. Asa ca ma concentrez pe mine si atat. Important este sa fiu eu in regula. Oamenii care ne inconjoara oricum sunt temporari, dupa parerea mea.

  2. Cred foarte mult că totul depinde doar de noi și de cum vrem să privim lucrurile. Sunt doar două alegeri:
    – optimist și ești mereu fericit, zâmbitor și mulțumit de viață
    – pesimist și mereu vei fi dezamăgit de tot și toți.
    Trebuie să învățăm să avem încredere în noi, în puterile noastre și să ne ridicăm atunci când cădem.

  3. Dacă nu facem tot ce ai punctat tu și care ar trebui să devină un adevăr universal, o luăm razna. Mi-au luat ani de zbucium să pricep. În tot acest timp, am pierdut timp. Si energie.Și sentimente.

  4. Asa este! Uneori am impresie ca zboara direct de la dimineata la noaptea tarziu 🙁
    Mai ales in zilele aglomerate, daca nu imi fac putin timp si pentru mine am impresia ca a trecut ziua asa..

  5. După un an intens (clasa a 12-a) cu bac, admitere la facultate, am decis ca e cazul sa ma relaxez, sa ma bucur de tot ce exista si de tot ce se întâmplă. Mi-am propus sa imi fac timp pentru mine, pentru ca anul acesta nu am mai fost o prioritate. Un articol foarte dragut, încurajator, cu siguranță trebuie sa ajunga la multe persoane

  6. Trebuie sa avem grija de noi, sa incercam sa ne punem pe primul loc, sa excludem persoanele negative din viata noastra si sa traim frumos! Sa ne bucure cu adevarat lucrurile mici!???

  7. Incerc sa am grija de mine si sa ma controlez. Am observat ca stresul este cel mai mare dusman al meu asa ca incerc sa am un echilibru intru totul

  8. Sfaturile tale chiar daca sunt banale sunt foarte adevarate si uneori avem tendinta de a le ignora. Ai punctat perfect

Leave a Reply

Your email address will not be published.